Saznajte više o manjim površinskim ranama i njihovom tretiranju | Bepanthen

Saznajte više o manjim ozljedama

Znamo da je koža nevjerojatno posebna. Stvara zaštitnu barijeru i ima nevjerojatnu sposobnost samozacjeljivanja. No kada je oštećena, koža postaje podložnija infekciji i možda će joj trebati pomoć proizvoda s antiseptikom kao što je Bepanthen Plus krema.

Različite vrste ozljeda

Tretiranje rane ovisi o njezinoj vrsti. Kod svih vrsta rana, što prije započnete s tretiranjem, manja je vjerojatnost pojave infekcije.

Muškarac s ogrebotinama na rukama
  • Ogrebotine: česte su u djece, mogu biti bolne, no najčešće ne ostavljaju ožiljak. Ogrebotine su obično prljave i stoga je kod njih rizik od infekcije veći. Manje ogrebotine u pravilu se mogu tretirati kod kuće.
  • Porezotine: obično jako krvare zbog ozljede krvnih žila. Manje porezotine u pravilu se mogu tretirati kod kuće.
  • Ugrizi: životinjski ugrizi uvijek iziskuju liječnički pregled zbog velikog rizika od infekcije. 
  • Plikovi: izazvani prekomjernim trenjem kože. U plikovima se nakuplja tekućina i curi iz oštećenog tkiva. Manje plikove u pravilu je moguće tretirati kod kuće.
  • Dekubitus: to su rane uzrokovane pritiskom ili dugotrajnim ležanjem koje nastaju kada je neko područje kože izloženo dugotrajnom pritisku koji ometa protok krvi kroz kožu.

Upotreba Bepanthen Plus kreme za rane radi liječenja i zacjeljivanja manjih ozljeda

Bepanthen tim razvio je Bepanthen Plus kremu za tretiranje i lakše zacjeljivanje manjih površinskih rana. Kada dođe do manje rane, upotreba antiseptika pomoći će u čišćenju rane i sprječavanju infekcije te potaknuti zacjeljivanje.

Bepanthen Plus krema sadrži ne samo antiseptik, već i tvari koje potiču zacjeljivanje. Klorheksidin je dobro podnošljiv antiseptik koji djeluje protiv bakterija, dok provitamin B5 podupire strukturu kože i potiče njenu obnovu. Bepanthen Plus krema primjenjuje se na oboljelo područje kože 1-2 puta dnevno. Tretirana područja kože mogu se, ako je potrebno, pokriti gazom.

Bepanthen Plus krema može potaknuti prirodni proces zacjeljivanja kože. Ne sadrži boje ni mirise.

Za više informacija o liječenju porezotina i manjih ozljeda kliknite ovdje.

Image