O Bepanthenu

Povijest Bepanthena

Odjel za Bepanthen osnovan je i s radom je započeo 1944. godine, a od 2005. godine dio je korporacije Bayer.

Rad smo započeli sa samo tri proizvoda, uključujući i naš glavni proizvod, Bepanthen mast za zaštitu i obnovu kože. Danas nudimo široku lepezu inovativnih proizvoda za njegu kože. Sve naše proizvode pronađite u ljekarnama, gdje su dostupni u slobodnoj prodaji.

Ključni sastojak naših proizvoda: provitamin B5

Naši znanstvenici godinama koriste ljekovita svojstva dekspantenola, poznatog i pod nazivom provitamin B5, koji se nalazi u svim našim proizvodima. Ovaj sastojak, prozvan „kožnim vitaminom“ pomaže održati kožu zdravom te sudjeluje u raznim metaboličkim procesima u organizmu.

žena sa pjegavom kožom

Na staničnoj razini, provitamin B5 brzo se pretvara u pantotensku kiselinu, koja igra ključnu ulogu u stvaranju koenzima A. On pospješuje proces obnove stanica i potiče regeneraciju epitelnog tkiva. Ostali korisni učinci provitamina B5: 

  • Potiče diobu i migraciju stanica. 
  • Pospješuje proizvodnju lipida u koži. 
  • Ubrzava rast tkiva. 
  • Ublažava upalu. 
  • Zacjeljuje površinske ozljede na koži i sluznici. 
  • Pomaže u održavanju vlažnosti kože. 

Ukratko, provitamin B5 nježno potiče prirodno zacjeljivanje kože te ju održava glatkom, mekom i vlažnom.

Proizvodi iz linije Bepanthen

U odjelu za Bepanthen posvećeni smo razvoju proizvoda koji su ne samo djelotvorni, već i blagi. Stoga blisko surađujemo s dermatolozima, zahvaljujući čijem dugogodišnjem iskustvu naši proizvodi nude koži točno ono što joj je potrebno. Ni više ni manje od toga.

Proizvodi iz linije Bepanthen zadovoljavaju potrebe cijele obitelji. Razvili smo proizvode za njegu djece, suhe kože, ekcema, zacjeljivanje manjih ozljeda, njegu tijela te formulaciju za suhe oči.