Način i stil dojenja nakon poroda | Bepanthen

Kakav je vaš stil dojenja?

Nije važno koliko ste knjiga pročitali niti uputa pogledali, nećete znati što mislite o dojenju dok se sami ne okušate u njemu. Bez obzira na to kako odlučite hraniti svoje dijete, pohvalu zaslužuje svaka mama koja radi ono što najbolje odgovara njoj i njenom djetetu.

mama doji bebu

Konzervativna hraniteljica

Sramežljiva imenom i karakterom. Ima šest ili sedam velikih prekrivača za dojenje koje koristi (čak i kod kuće).

Zašto je volimo: Možda je mogućnost da netko vidi njezine dojke ispunjava neugodom, no to je ne sprječava u dojenju. Ostavlja svoje nesigurnosti po strani i nema ničega vrednijeg divljenja od toga.

mam doji bebu u prirodi

Odlučna ratnica

Bilo da njezino dijete ne zahvaća dojku pravilno ili da joj mlijeko ne nadolazi kako bi trebalo, ona daje sve od sebe. Pa čak i ako naposljetku mora odustati, zna da je probala i da je za njezino dijete najvažnije da ima zdravu, sretnu mamu.

Zašto je volimo: Strahovito je odlučna i ne dopušta da je poteškoće pokolebaju. Sposobna je donositi teške odluke, kao što je prelazak na adaptirano mlijeko, jer je to najbolje za njezino dijete. Hrabra žena.

Stroj za hranjenje

Sve smo mi u nekom trenutku bile ova mama. U kupaonici, u automobilu ili dok pere suđe. Ne postoji trenutak kada za njene grudi nije pričvršćeno dijete (ali uvijek njezino).

Zašto je volimo: Dojenje je teško. A kada to radite danonoćno, možete postati malodušni. Možda se osjeća kao krava muzara, no ova se posebna mama ne da.

Flegmatična mama

Bilo kada, bilo gdje, potpuno je opuštena u vezi cijele stvari. Ponekad dojke izvadi samo zato da uhvate malo zraka.

Zašto je volimo: Ona je samopouzdana, neopterećena i smirena. A zbog nje se i vi osjećate tako.

Kraljica povezivanja

Dojenje je umjetnost. A ova je mama Monet. Dojenje doživljava kao iskustvo čistog povezivanja i usredotočena je isključivo na stvaranje veze s djetetom.

Zašto je volimo: Tako je smirena i puna ljubavi. Pomakni se, djetešce, i mi bismo htjeli u njen naručaj.

Okorjela feministica

Zagovornica ženskih prava. Specijalnost joj je osnaživanje mama kako bi one bile dovoljno samopouzdane da doje u javnosti. Obraća se saborskim zastupnicima, dogovara druženja i piše članke radi podizanja svijesti o dojenju.

Zašto je volimo: Igra izrazito važnu ulogu i radi to nesebično. Mnoge su od nas doživjele omalovažavanje zbog dojenja u javnosti - ona tome pokušava stati na kraj.

Mama koja zna kako obaviti posao

Brža od munje i učinkovitija od Mary Poppins na kofeinu – nećete ni primijetiti dijete dok ne završi s dojenjem.

Zašto je volimo: Ona. Je. Superžena.

Image